Cukinový perník s čokoládou

Autor: Michaela Weinštuková | 15.8.2019 o 11:16 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  360x

Cukina sa väčšinou pripravuje na slano, ale je možné ju použiť aj do koláčov. Napríklad do čokoládového perníku.

Čo potrebujeme?

  • 3 vajíčka
  • 250 g cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 250 ml oleja
  • 450 g múky
  • 1 kypriaci prášok do perníka 
  • 100 g kokosu alebo mletých orechov
  • 60 g holandského kakaa
  • 500 g cukety
  • horká čokoláda na polevu

Ako postupujeme?

  • cuketu ošúpeme a nastrúhame na hrubo
  • počkáme 15 minút a vyžmýkame prebytočnú vodu
  • zatiaľ v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom
  • pridáme olej, kokos, kakao a prášok do pečiva
  • dobre premiešame, a pridáme múku
  • vymiešame cesto, do ktorého vmiešame cuketu
  • plech vymastíme a vysypeme múkou, na ktorú vylejeme cesto
  • pečieme cca. 30 minút na 180°C
  • po vychladnutí koláč polejeme roztopenou čokoládou a necháme ju stuhnúť

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PÍŠE NOURIEL ROUBINI – FÓRUM

Toto bude iná kríza ako minulá

Iná kríza bude potrebovať iné riešenia.


Už ste čítali?